GOSPODARSTVO

Potporne institucije Grada Šibenika su Poduzetnička zona PODI, zona Ražine, centar iNavis, Poduzetnički inkubator PIN i centar za nove tehnologije TROKUT. U njima trenutno djeluje 112 tvrtki s preko 2.000 zaposlenih.

Broj radnih mjesta u Šibeniku, izvan turističke sezone, od 2013. godine porastao je za oko 10 posto, te je 2019. godine prvi put prešao 14 tisuća.

Turistički uzlet Šibenika u proteklih osam godina gradu je donio pozitivnu gospodarsku atmosferu. Ipak, glavni oslonac stabilnog gospodarskog razvoja šibenskog kraja i dalje je prerađivačka industrija i to kroz srednje i malo poduzetništvo.  Grad Šibenik potiče gospodarski razvoj kroz tri temeljne programske linije:

Osigurati poduzetnicima prostor za rad

Osigurati poslovnu infrastrukturu 21. stoljeća

Omogućiti olakšice i poticaje za pokretanje poslovanja

Grad Šibenik kroz svoje potporne institucije osigurao je prostor za rad poduzetnika svih veličina i potreba. Od radnog stola za individualce u Trokutu, preko ureda za mikro tvrtke u PIN-u i iNavisu, pa sve do tisuća kvadrata zemljišta za industriju na Podima.

Prostore prati i infrastruktura 21. stoljeća. U uredskim objektima to znači brzi internet, parking, konferencijske dvorane, zajednički prostori i mogućnost najma računalne opreme. U poduzetničkim zonama dostupna je cestovna povezanost prilagođena teretnim vozilima, povezanost s auto cestom, industrijski priključci za plin, struju, vodu i odvodnju.

Kroz povlaštenu cijenu najma prostora i kupnje terena, smanjene komunalne doprinose i pomoć pri ishodovanju dozvola, poduzetnicima olakšavamo investicije i početak poslovanja.

Promjena veličine fonta
Kontrast