GRAD ZA MLADE

Visoko obrazovanje, kulturni život i mogućnost profesionalnog razvoja. Grad koji brine za mlade je grad koji ima budućnost.

Šibenik je jedan od svega devet hrvatskih gradova koji se može podičiti titulom „Grad za mlade“. Što to točno znači? Mladima treba omogućiti kvalitetan život, mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja. To radimo kroz tri programske linije:

Ulagati u visoko obrazovanje

Ulagati u kvalitetu života mladih

Ulagati u mogućnost profesionalnog razvoja i zapošljavanja mladih

Visoko obrazovanje ključno je za budućnost Šibenika. Nekada je Šibenik gubio generacije mladih ljudi koji su odlazili u druge gradove. Danas Šibenik ima vlastitu snažnu studentsku scenu. Obnovljeno Veleučilište u Šibeniku s novim programima pruža visok standard studiranja i mogućnost zapošljavanja. Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora bilježi stalan interes za upis. Planiramo pokrenuti i studij sestrinstva kojim ćemo osigurati kadrove za buduću šibensku bolnicu.

Izgradnjom studentskog centra Palacin Šibenik dobiva jedan od najreprezentativnijih prostora za život i studiranje u Hrvatskoj. Ali to je tek početak. Radimo i na projektu Centra za mlade u prostoru nekadašnje vojarne Birbirskih knezova. Uz već postojeći Trokut i studij u centru iNavis,  Mandalina postaje centar za studiranje, život, rad i zabavu mladih. Dodajmo tome da Šibenik već sad, kroz kulturne programe Tvrđava kulture i sve jače nezavisne scene mladima pruža velik broj događanja i festivala tijekom cijele godine.

Šibenik prednjači i u mogućnostima profesionalnog razvoja i zapošljavanja mladih. Urbani inkubator i Inkubator 2.0 su odavno postali tijesni za sve mlade IT-evce i poduzetnike početnike. Trokut je u prvih šest mjeseci već pokrenuo program prekvalifikacija mladih i inkubatorske programe za razvoj IT sektora.

Promjena veličine fonta
Kontrast