POS stanovi

Obećali smo graditi POS-ove stanove. 148 stanova na Šubićevcu je već useljeno, a 127 na Biocima je u izgradnji. U pripremi je i treći POS. 

Obnova tvrđava

Obećali smo obnoviti sve tvrđave. Mihovil i Barone su završeni na ponos Šibenčana, a projekt obnove Tvrđave sv. Ivana je pri kraju.

Nova radna mjesta

Obećali smo stvoriti preduvjete za otvaranje barem tristo novih radnih mjesta u zoni PODI. U međuvremenu ih je otvoreno gotovo pet stotina. 

TEF

Obećali smo skinuti hipoteku s prostora TEF-a kada je to izgledalo kao nemoguća misija. Zatekli smo milijunske dugove, blokade i ovrhe. Danas imamo teren oslobođen svih dugova kojim Grad Šibenik upravlja kao većinski vlasnik, zajedno s partnerima u državnoj upravi. 

Vrtići

Obećali smo renovirati i graditi vrtiće i škole. Kroz projekt energetske obnove obnovljeno je 6 vrtića. Jedan novi vrtić na Šubićevcu je izgrađen, a u tijeku je izgradnja još jednog u Crnici. Šibenik je 2019. godine proglašen  najboljim gradom u Hrvatskoj za za obrazovanje i demografiju. 

Aglomeracija

Obećali smo izgraditi obnoviti gotovo stotinu kilometara vodovoda i kanalizacije i poslati u povijest crne jame na području Brodarice, Jadrtovca, Zablaća i Podsloraskog. Rekli su nam da je to nemoguće jer za to treba prekopati pola grada. Dokazali smo da se može prekopati i pola grada ako je to važno za udući život naših ljudi. Projekt Aglomeracije promijenio je sliku cijelog grada. 

Infrastruktura

Obećali smo obnavljati prometnice i riješiti goruće prometne probleme – ulaze u grad. Sjetimo se gužvi na Meterizama. One su sad povijest, kao što će uskoro povijest postati crna točka u Rokićima. U pripremi je i rješenje kritičnog ulaza u Njivicama koje uskoro kreće u realizaciju. Kroz projekt Aglomeracije zamijenjen je asfalt u 23 gradske ulice u duljini od preko 50 kilometara. Mnoge ulice dobile su i novu komunalnu opremu; nogostupe, rasvjetu i infrastrukturu. 

Poljana

Vratili smo Poljanu Šibenčanima. To je ostvarenje sna dugog četiri desetljeća, ali i više od toga. Poljana je simbol Šibenika. Kad se Poljanom šetalo, tada je grad bio moćan. Kad su na Poljani bili automobili,  ona je bila simbol zapuštenosti i nemoći. 

Kultura i baština

Obećali smo da će Šibenik postati grad – pozornica, svjetska destinacija kulturnog turizma i grad studenata, mladih i digitalnih nomada. (Palacin, Trokut, Novi studiji)

Kad smo preuzeli odgovornost zaŠibenik, zatekli smo neiskorištene potencijale, osjećaj nemoći i manje vrijednosti u odnosu na druge sredine. Atmosferu tog vremena najbolje oslikavaju napuštene tvrđave, milijunske blokade u TEF-u i Poljana okovana automobilima. Najgora od svega bila je letargija – osjećaj da se stvari ne mogu promijeniti na bolje.

Mi smo tada odlučili pokazati Šibenčanima da se može. Odlučili smo iskoristiti potencijale. Dugogodišnje šibenske teme, razgovore i snove pretvorili smo u predizborna obećanja. Obećanja smo pretvorili u projekte, a projekte smo pretvorili u stvarnost. 

Savršeno jasno se sjećam mnogih skeptičnih pogleda kad smo iznosili naše vizije. Sva su ta obećanja tada djelovala neostvariva. Nemoguće misije. A mi smo ih realizirali, jednog po jednog. 

Nikad nismo mogli prihvatiti da je postala parking. Od prvog dana u uredu radili smo na tome da ju vratimo Šibenčanima. 

U noći otvorenja Poljane smo jasno osjetili što ljudima  zapravo znače svi ti realizirani projekti. Tu večer smo među Šibenčanima ponovo osjetili ponos, vjeru u sebe i pobjednički duh.  Šibenčani su sami sebi dokazali da mogu. Da su sposobni i uspješni. Otvorenjem Poljane u Šibenik se definitivno vratio se onaj Draženov pobjednički mentalitet. Od „grada slučaja“ postali smo uzor susjedima. Šibenik je opet jak i ponosan. To je naša najveća pobjeda. 

Promjena veličine fonta
Kontrast