PROMET

Grad uređenih prometnica, s jednostavnim i lakim pristupom centru grada, okrenut suvremenim intermodalnim rješenjima.

Jedan po jedan, uređuju se čvorovi na ulazima u grad. Gradske ulice opremaju se novim asfaltom i sigurnijom signalizacijom. Otvorenjem Poljane riješeno je pitanje parkinga za posjetitelje gradske jezgre. Krećemo u rješavanje najvećeg problema – javnog gradskog prijevoza.

 Rješavanje problema prometa u mediteranskim sredinama poseban je izazov. Uske ulice, nedostatak prostora i teško dostupna gradska jezgra stvaraju velike probleme u prometu, posebno tijekom turističke sezone.

Urediti prometnice, posebno crne točke i mjesta na kojima se stvaraju gužve

Stanarima i posjetiteljima omogućiti parking u svim dijelovima grada

Urediti javni gradski prijevoz u svim četvrtima i prigradskim naseljima

Razviti alternativne i intermodalne oblike prijevoza

U proteklom razdoblju riješeno je nekoliko ključnih prometnih točaka. Uređenjem križanja na Baldekinu i čvora Meterize – Šubićevac nestale su kolone i gužve u tim dijelovima grada. U tijeku je rješavanje crne točke na ulazu Rokići. Potom slijedi rješavanje jednog od najvećih cestovnih problema – ulaz Njivice.

Promet u mirovanju (parking) predstavlja poseban izazov. Ne samo u staroj jezgri, već i u stambenim naseljima građenim prije 40 godina, kada je promet bio znatno manji nego danas.  U suradnji s predstavnicima gradskih četvrti koristimo svaku priliku za komunalno uređenje prometa u mirovanju, a nogostupe vratimo pješacima. Uređenjem Poljane riješen je jedan od najvećih izazova, a to je uvijek dostupan parking za posjetitelje stare gradske jezgre. Danas naši sugrađani s Vidika, Mandaline, Baldekina, Šubićevca, Meteriza mogu u svako doba dana doći na Poljanu i pronaći parking iz prve – bez traženja, gubljenja vremena i stvaranja gužvi. Istovremeno, ne zauzimaju mjesto stanarima u njihovim ulicama, ispred njihovih kuća.

Javni gradski prijevoz jedan je od najvećih izazova pred ovom gradskom upravom. Svjesni smo da situacija nije idealna niti u samom centru, a o prigradskim naseljima da ne govorimo.  U tu priču smo već krenuli Cilj je urediti javni gradski prijevoz dostupan u svim četvrtima i naseljima

Rješenje budućnosti su intermodalni oblici prijevoza. Potičemo korištenje javnih bicikli i brodskih linija tijekom ljeta. Realizacijom projekta šibenskih žičara zaokružit ćemo tu priču.

Promjena veličine fonta
Kontrast