SPORT ZA SVE

Bavljenje sportom djeci omogućava zdravo odrastanje, a odraslima podiže kvalitetu života. Sport potiče zajedništvo među ljudima i jača osjećaj identiteta.  

Ciljevi naših sportskih politika su:

Svakom djetetu omogućiti bavljenje sportom i zdravo odrastanje

Odraslima omogućiti rekreaciju i aktivni boravak na otvorenom

Profesionalnim sportašima omogućiti infrastrukturu za rad i napredovanje

Ciljeve planiramo ostvariti kroz slijedeće skupine aktivnosti:

Izgradnja i obnova školskih igrališta i dvorana

Izgradnja i obnova sportskih terena i dvorana

Izgradnja vježbališta i igrališta

Uređenje pješačkih i biciklističkih staza

Ulaganje u sportske klubove s naglaskom na programe za djecu i mlade

U proteklih osam godina uređeno je i opremljeno velik broj objekata, igrališta, staza i vježbališta. Uređen je stadion na Šubićevcu i izgrađeno pomoćno igralište s umjetnom travom. Obnovljene su dvorane Miminac i Baldekin. Obnavlja se podloga na igralištu Dražen Petrović. Izgrađena su vježbališta na plaži Banj i park šumi Šubićevac. Uređen je športsko rekreacijski centar „Ražine donje“. Obnovljeno je i igralište na Vidicima i niz školskih igrališta po gradskim četvrtima i naseljima. Nedavno je otvorena i preuređena i trim staza na Šubićevcu.

Uređeno je i označeno 12 biciklističkih staza u okolici Šibenika, Jadrtovca, Zatona, Rasline, Lozovca, Morinja, Žaborića, Donjeg polja, Krtolina, Dubrave, Mrzle vale i Danila. U izgradnji je nova biciklističko – pješačka staza prema Kanalu sv. Ante.

Šibenik je grad s otvorenim igralištima, stazama i vježbalištima. Djeci je dostupan velik izbor sportova za treniranje, a šibenski sport je opet zastupljen u gotovo svim prvoligaškim natjecanjima.

Promjena veličine fonta
Kontrast