UREĐEN GRAD

Zahvaljujući infrastrukturnim projektima, šibenske ulice danas izgledaju neprepoznatljivo u odnosu na razdoblje prije osam godina,

Kroz projekt Aglomeracije izgrađeno je i obnovljeno gotovo sto kilometara vodovodne i kanalizacijske mreže. Tisuće crnih jama stvar su prošlosti. Preko 98% kućanstava na području Šibenika sada ima tekuću vodu i kanalizaciju.

U 23 ulice na području Šibenika, Brodarice, Podsolarskog, Zablaća, Jadrtovca i otoka Krapnja položen je i novi asfalt. Ovisno o iskazanom interesu drugih dobavljača komunalnih usluga, položene su ili rekonstruirane plinske, električne i telekom komunikacije. Postavljena je infrastruktura za budući sustav video nadzora i smart city tehnologije. Na pojedinim lokacijama su uređeni nogostupi, javna rasvjeta i druga urbana oprema. Novouređene ulice su opremljene novom, uočljivijom i sigurnijom signalizacijom. Spušteni su pragovi nogostupa za lakši pristup i bolju pristupačnost.

Rad na unapređenju infrastrukture nikad nije završen. Razvoj infrastrukture strateški je raspoređen u tri segmenta:  

Uređenje komunalne infrastrukture

Uređenje prometne infrastrukture

Uređenje gospodarske infrastrukture

Nakon aglomeracije krećemo s najvećim izazovom dosad – izgradnjom otočnog vodovoda kojim ćemo povezati sve šibenske naseljene otoke.

Uz projekt otočnog vodovoda, planiramo obnoviti kompletnu javnu rasvjetu u svim gradskim četvrtima i naseljima.

Promjena veličine fonta
Kontrast