Željko Burić rođen je u Šibeniku, 15. srpnja 1955. godine. U rodnom gradu je proveo djetinjstvo i završio osnovnoškolsko obrazovanje. U nastavku školovanja opredjeljuje se za gimnaziju.

Vođen željom za pomaganjem čovjeku  Medicinski fakultet upisao je 1974. godine u Zagrebu, a diplomu je ostvario 1979. godine. Za mladog liječnika uslijedilo je i odrađivanje pripravničkog staža te je stručni ispit položio u lipnju 1982. godine. Prvi poslovi bili su  u terenskim ambulantama. Radio je u malim mjestima – Perkoviću i Boraji do 1982. godine. Uslijedio je i rad u Službi hitne pomoći do 1985. godine.

Odluka oko specijalizacije pala je na oftalmologiju, što je područje medicine koje ga je uvijek privlačilo. Poslijediplomski studij oftalmologije završio je 1988. godine. Obrazovanje je nadogradio 2003. godine upisujući poslijediplomski Studij kliničkog menadžmenta u zdravstvu koji je završio 2004. godine.

 

Od siječnja 1999. do lipnja 2013. godine obnaša funkciju ravnatelja Opće bolnice Šibensko – kninske županije te se svojim radom na toj odgovornoj poziciji  višestruko dokazao. Sudionik je brojnih nacionalnih i međunarodnih kongresa i medicinskih savjetovanja i seminara.

U teškim trenucima stvaranja hrvatske državnosti priključio se obrambenom ratu te je nositelj Spomenice Domovinskog rata. Doprinos poboljšanju uvjeta života građana Šibenika, osim radom u medicinskoj ustanovi, ostvario je i političkim djelovanjem u sazivu Gradskog vijeća grada  Šibenika u nekoliko navrata te u jednom sazivu i vijećnika Županijske skupštine.

Trenutno je predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajedinice i predsjednik Gradskog odbora stranke za zdravstvo. Od lipnja 2013. godine obavlja funkciju gradonačelnika Grada Šibenika.

Oženjen je. Živi u obiteljskoj kući u Šibeniku te u slobodno vrijeme uz druženje s djecom njeguje čitanje dobre literature, šetnje u prirodi te ljetnim mjesecima plivanje.

Promjena veličine fonta
Kontrast